BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

10-06-2020

Alanımız bilişim araçlarının donanım ve yazılım teknolojileriyle ilgilenen bir alandır. Çankırı'da bir ilke imza atmış ve 1992-1993 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlamıştır. Amacımız; İş ve günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan bilişim cihazlarının hem donanım hem de yazılım alanında öğrencilerimizi bilgi ve beceri sahibi yapmaktır.

Alanımıza ait 2 adet laboratuvar ve yaklaşık 40 bilgisayar bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız güncel donanımlı bilgisayarlar ve diğer destek bileşenlerinden oluşmaktadır.

Okulumuzda Yazılım Geliştirme ve Web Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir. İhtiyaç olması durumunda diğer dallarda da eğitim verilebilecektir.

Alanımız mezun öğrencilere İş Yeri Açma Belgesi vermektedir. Bu belge ile mezunlarımız ustalık belgesinin tüm haklarına sahip olmakta ve kendi işyerlerini açabilmektedirler.

Öğrenci neden bizi tercih etmelidir?
Firma ve işletmelerde bilişim teknolojilerine olan ihtiyaçla beraber bu alanda kalifiye eleman ihtiyacı git gide artmaktadır.

Günümüzün ve geleceğin parlak meslekleri arasındadır.

Çok düşük maliyetlerle kendi işinizi de kurabilirsiniz.

Ayrıca para kazandıran bir sektördür.
(Örneğin bilgi işlem, programlama, e-ticaret, web siteleri, grafik tasarım, sosyal medya vb..)

Alanımızdaki iş olanakları;

Kurumlarda bilgi işlem bölümlerinde,
Bilgisayar firmalarında, teknik servis birimlerinde,

Yazılım firmalarında,
Grafik tasarım ve internet hizmeti veren firmalarda,
Yani bilişimle alakalı birçok birimde rahatlıkla iş imkanına sahip olabilirler.

Alanımızın üzerine yüksek öğretime devam etmek isteyen öğrenciler;
Bilgisayar programcılığı, yazılım mühendisliği gibi 2 ve 4 yıllık birçok alanda tercih yapabilirler.

Yayın: 10.06.2020 - Güncelleme: 29.12.2023 09:25 - Görüntülenme: 631