T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mezuniyet ve sonrası

       Adalet Alanı

       Adalet Alanı mezunları ne yapabilir?

       Alanımızdan mezun olan ogrencilerimizi iki seçenek bekliyor. Bunlardan biri mesleğe başlamak diğeri ise yükseköğrenime devam etmek. Mesleğe devam etmek isteyen öğrencilerimizi de iki seçenek bekliyor. Biri özel sektörde hukuk büroları veya şirketlerin hukuk birimlerinde ara elaman olarak çalışmak . Diğeri ise kamuda istihdam edilmek . Adalet Alanı öğrencileri Adalet Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre Adalet bakanlığına yapılacak atamalarda lise mezunu olarak "öncelikli" konumdadirlar. KPSS'den yeterli puan alan ve mülakat asamasina kalan öğrencilerimiz öncelikli olarak Adalet Bakanlığı'na atanmaktadirlar.

       Yüksek öğrenime geçmek isteyen öğrencilerimiz ise ÖSYM tarafindan yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavlarında aldıkları puanlarla eğer Meslek Yüksek Okullarının Adalet Alanını tercih ederlerse ek puan almaktadırlar.Ayrica başta Hukuk Fakülteleri olmak üzere tüm önlisans ve lisans programlarıni herhangi bir puan kaybı olmadan tercih edebilmektedirler . Tüm bu süreçlerde okulumuz alan öğretmenleri tarafından mesleki rehberlik yapılmaktadır.

       Bilişim Teknolojileri Alanı

       Okuldan mezun olunca verilen iş yeri açma belgesi ile kendi is yerinizi açabilirsiniz. Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği bölümlerinden mezun olup ilk, orta ve liselerde görev yapabilirsiniz. Bilişim Teknolojileri alanı öğrencilerine verilen hak ile M.T.O.K mühendislik fakültelerinin Bilgisayar ve Yazılım mühendisliği bölümlerine çok düşük puanlarla gidip sektörde aranılan kişi olabilirsiniz. KPSS sınavına girerek kamu kuruluşlarının bilgi işlem departmanlarında memur olabilirsiniz. Özel veya Kamu hastanelerinde sağlık bilgi teknikeri olarak çalışabilirsiniz. Okulumuzda verilen eğitim ile üniversiteye gitmeseniz bile kendinizi geliştirerek yazılım, reklam, bilgisayar, robot, otomasyon ve telefon şirketlerinde iş bulabilirsiniz. Günümüz teknoloji çağı olduğu için alanımızdan mezun olan öğrencilerimiz masa başı işlerde rahat bir şekilde mesleklerini yapabilmektedirler. 

       Büro Yönetimi Alanı

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Büro yönetimi ve sekreteri (asistanı) meslek elemanı büroda görev yapar. Çalışma saatleri genellikle düzenlidir. Ancak çalıştığı işyerine bağlı olarak akşamları geç saatlere veya hafta sonları çalışma yapabilirler. Çalışma ortamı bilgi, belge ve insan ilişkileriyle ilgilidir. Çalışırken yöneticilerle, ziyaretçiler ve diğer çalışanlarla iletişimde bulunurlar.

 ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Büro yönetimi ve sekreterlik (asistanı) bölümü mezunu olanların iş alanı oldukça geniş olup, kamu-özel sektöre ait pek çok kurum ve kuruluş da, üniversitelerde, vakıflarda, derneklerde çalışabilmektedirler. İşletmelerin çağdaş işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi ihtiyacının giderek daha fazla hissedilmesi, bu alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinimi artırmaktadır.

       Muhasebe ve Finansman Alanı

       Üst düzey yönetici, sigortacı, serbest muhasebeci mali müşavir, muhasebe ve finansman alanı öğretmeni, kpss sınavı ile devlet memuru olabilme şansı bulunmaktadır. Okul bittiğinde 26 adet yüksek okula ek puanla gitme şansı vardır. Gediz de bulunan bankacılık ve sigortacılık, lojistik ve sağlık kurumları işletmeciliğini ek puanla girebilirler. 3 dakikada 90 kelime yazan kpss de 70 puan alan öğrenci adliyede zabıt kâtipliği sınavına da girebilir. Staj yaptığı iş yerinde çalışma imkanı şansı bulunmaktadır.

       Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı

       Alanımızdan mezun olan öğrencilerimizin iş bulma oranları ve üst kuruma yerleşme imkanları ve işyeri açma imkanları oldukça yüksektir.

       Alanımızdan mezun olan öğrencilerin devlet kurumlarında çalışma oranları yüksektir ve öncelikli olarak tercih edilmektedirler.

       Mezun olan ve halen okulumuzda devam eden öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yemek yarışmalarında dereceleri bulunmaktadır.

       Öğrencilerimiz yaz döneminde Antalya' da 5 yıldızlı otellerde beceri eğitimi yapmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.07.2020 - Güncelleme: 29.12.2023 09:27 - Görüntülenme: 734
  Beğen | 2  kişi beğendi