ADALET ALANI

Okulumuzda Adalet Alanı 2015-2016 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Adalet Alanı, iki dala ayrılmaktadır. Bunlar; İnfaz ve Koruma - Zabit Katipliği'dir. Okulumuz bünyesinde Zabit Katipliği dalı eğitimi verilmektedir. Alanımız mezunları gerek kamuda gerekse özel sektörde istihdam imkanı bulabilmektedir. Ülkemizin yargı teşkilatının yaşadığı değişim ve dönüşüm göz önüne alındığında alanımızdan mezun öğrenciler işe yerleşme noktasında oldukça şanslıdır. Bunun yanı sıra Yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerimizin Adalet Meslek Yüksekokullarını seçmek istemeleri durumunda EKPUAN alma hakları da mevcuttur. Önlisans mezuniyeti sonrası girecekleri DGS ( Dikey Geçiş Sınavı ) ile de HUKUK bölümüne geçme hakları vardır. Öğrencilerimize tüm eğitim öğretim hayatları boyunca tüm bu konularda gerek mesleki gerek akademik alanda rehberlik yapılmaktadır.

Adalet Alanında eğitim öğretim gören öğrencilerimiz akademik başarıları, disiplin durumları göz  önünde bulundurularak başta Çankırı Adliyesi olmak üzere, Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi (İdari Bölüm), avukatlık büroları, kamu kurum ve kuruluşlarının hukuk müşavirlikleri ve kurumsal şirketlerin hukuk birimlerinde İşletmelerde Beceri Eğitimi ( Staj ) çalışmalarını tamamlayabilmektedirler.

Yayın: 10.06.2020 - Güncelleme: 29.12.2023 09:25 - Görüntülenme: 741