T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

                 Okulumuz 17 Ekim 1966 Pazartesi günü saat 09.00 da, şimdiki Öğretmenevinin bulunduğu Özel İdare binasına ait arsada, Sayın Valimiz Cevat ÇAPANOĞLU, Senatörümüz Hazım DAĞLI, Milletvekilimiz Tahir AKMAN ve il yöneticilerinin bulunduğu bir törenle tek katlı bir yer binasında öğretime açıldı. Bugünkü binamız, Yeni Mahalle Bademlik Mevkii Bağlar Sokakta Hazineye ait arsada zemin kat üzeri 3 katlı Bakanlık tip projesine uygun olarak inşası tamamlanarak 10 Ocak 1975 yılında hizmete açıldı.

               İlk müdürümüz rahmetli Behçet KALAYCI, dört asil öğretmen ve 140 öğrencisi ile "Ticaret Lisesi" olarak eğitim ve öğretime başlayan okulumuz, 1992-1993 öğretim yılında Anadolu Ticaret Meslek Lisesi´nin de açılmasıyla teknolojik gelişmelerin ışığı altında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 

              Anadolu Ticaret Meslek Lisemizin bünyesinde Turizm ve Otelcilik eğitimi vermek üzere, 2002-2003 öğretim yılından itibaren Turizm Alanı açılarak, Bakanlığımızın gönderdiği ödenek ve yerel imkânlar kullanılmak üzere bu alan için Uygulama Mutfak ve Restoran bölümleri tefriş edilmiş ve 25 Mart 2003 tarihinde Ticaret ve Turizm Genel Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de katılımıyla faaliyetine başlamıştır. 2012 yılında okulumuzda Büro Yönetimi Alanının da açılmasıyla Muhasebe-Finansman, Bilişim Teknolojileri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri olmak üzere dört alanda eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

               Çankırılı şehidimiz Korhan KURUÇAY'ın adını yaşatma adına 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle okulumuzun adı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

               Halihazırda nitelikli öğretmen kadrosu ve yeterli alt yapısı ile bir aile sıcaklığı içinde eğitim vermenin mutluluğunu yaşamaktadır. Ülkemizin geleceği adına mesleki yeterliliğe sahip nesilleri yetiştirme hususunda ne denli önemli sorumluluklar üstlendiğinin bilincinde olarak çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 07.01.2020 15:09 - Görüntülenme: 4534
  Beğen | 20  kişi beğendi