Alanın Tanımı
Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Alanın Amacı
Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
İSTİHDAM ALANLARI
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
• Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,
• Pastanelerde,
• Kurum mutfaklarında,
• Kafeterya ve restoranlarda,
• Yemek fabrikalarında,
• Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,
• Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda, vb. yerlerde çalışabilirler.
İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM UYGULAMALARI
Alanımızda öğrenim gören öğrenciler 10. ve 11. Sınıfların sonunda, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre 6 aylık uygulamalı eğitimlerini Antalya ' da 5 yıldızlı otellerde ve ilimiz yiyecek içecek işletmelerinde yapmaktadır. Öğrencilerin ücretleri işyerleri tarafından ödenmekte sağlık sigortaları ise Bakanlığımız imkânları ile yapılmaktadır.
Eğitim uygulamaları 6 ay okulda teorik-uygulamalı, 6 ay turistik merkezlerde beceri eğitimi uygulaması ile gerçekleşir. Ayrıca, alandan mezun olan öğrencilerimiz yiyecek- içecek sektöründe işyeri açma belgesi almaya hak kazanırlar.